De leukste dingen om te doen in Leeuwarden

Leeuwarden werd in 2018 verkozen tot culturele hoofdstad van Nederland. En terecht, want in Leeuwarden kun je prachtige bezienswaardigheden bekijken, musea bezoeken, streetart en andere kunst bekijken en nog veel meer. Ben jij benieuwd welke leuke dingen er te doen zijn in Leeuwarden? Lees dan snel verder, in dit blog lees je de  leukste dingen om te doen in deze mooie Friese stad! 

De toren van Pisa in eigen land

In Leeuwarden staat een toren van 39 meter hoog met 183 treden, genaamd de ‘skeve toren’ ofwel De Oldehove. De toren werd in het jaar 1529 gebouwd en is een uniek symbool van de stad. Het beklimmen van de toren kun je doen in de maanden april tot en met oktober van 1 uur ‘s middags tot 5 uur ‘s avonds. 

Rondvaart op een echte fluister praam 

Stap op deze nostalgische boot en laat je door een echte schipper rondvaren door de singels en grachten van de stad. De gids aan boord zal je alles vertellen over de geschiedenis en andere wetenswaardigheden van Leeuwarden. 

Rondleiding in de Blokhuispoort

De Blokhuispoort is al 130 jaar oud en heeft tot het jaar 2007 dienst gedaan als gevangenis. Tegenwoordig is de oude gevangenis omgetoverd tot een cultureel centrum waarin veel winkeltjes en creatieve bedrijven gevestigd zijn. Ook kun je er lekker borrelen in een café. Ga je voor een rondleiding? Dan zal een oud gevangenisbewaarder je vertellen over het voormalige reilen en zeilen in dit historische gebouw.

Overnachten in een oude gevangenis

In de Blokhuispoort vind je ook een hostel, waarmee je dus verblijft in een oude gevangenis. Ga je liever voor een wat comfortabeler verblijf? Boek dan een overnachting in één van de mooie hotels Leeuwarden

Shoppen in de Kleine Kerkstraat

Houd je van shoppen? Bezoek dan zeker deze gezellige winkelstraat, welke al drie keer uitgeroepen is tot Nederlands’ leukste winkelstraat. Je vindt er niet alleen leuke winkeltjes, maar ook een Friese delicatessenzaak, een ambachtelijke banketbakkerij en nog veel meer. Ook in de Nieuwe Oosterstraat kun je als echte shopper je hart ophalen. 

Kunst

Loop in Leeuwarden de poëzieroute om de gedichten die letterlijk op straat liggen te bewonderen. In de stad zijn er verder tal van bijzondere galerieën te vinden. 

Beerenburg proeven

In het Boomsma Beerenburg Museum word je op reis meegenomen naar de jaren ‘30. Je kijkt hier een interactieve film waarmee je alles leert over de geschiedenis van het traditionele kruidenbitter. Daarna volgt een korte rondleiding. Vervolgens loop je naar het proeflokaal waar je allerlei lekkere Boomsma drankjes kunt proeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *