Effectief in de sportschool

Steeds meer beginnen we niet alleen het nut van sporten en regelmatig bewegen in te zien, we gaan het ook steeds meer doen. Over het algemeen is sporten namelijk heel goed voor ons. Het houdt ons lichaam soepel en onze geest scherp. Maar met sporten stellen we ook vaak een hoop doelen. In deze blog vertel ik je hoe je zo effectief mogelijk traint als je weer naar de sportschool gaat. Lees je mee?

Een boost van tevoren

Er komt een hoop bij een training kijken en dat begint allemaal al voor we daadwerkelijk in de sportschool staan. Zo kan je je spieren alvast hebben door een pre workout kopen en deze in te nemen voor je gaat trainen. Het verhoogt je uithoudingsvermogen en verbetert je focus tijdens de training door middel van bodybuildingsuplementen. In principe verbetert dit je prestaties in het algemeen. Kijk bij House of Nutrition voor een goede pre workout.

Pomp die spieren!

Dan gaan we trainen en wat er bij jou verbetert en getraind wordt, ligt natuurlijk aan de spiergroep waar je je op focust. Het is handig om een kleine groep iedere training te trainen voor een minimum van een uur. Zo kan je bijvoorbeeld een training voor je benen, billen en buik doen en een training voor je armen, borst en rug. Natuurlijk zijn deze lichaamsdelen nog fijner in te delen maar daarvoor moet je kijk wat jij het prettigst wilt.

Vergeet je uithoudingsvermogen niet

We zien een hoop verbetering als we krachttraining doen maar bij cardio training zien we dat soms minder. Dat kan demotiverend zijn. Maar vergeet deze training ook zeker niet! Aan cardiotraining zitten immers een hoop voordelen verbonden. Zo verbeter je jouw uithoudingsvermogen en kan je zelfs je longcapaciteit vergroten.

Het juiste herstel achteraf

Als je eenmaal lekker bezig bent met sporten kan het zijn dat je er een beetje in doorslaat omdat je zo snel mogelijk zo veel mogelijk resultaat wilt zien. Je lichaam heeft immers ook genoeg voeding en rusttijd mogelijk. Hierdoor kan het zichzelf ook herstellen en opbouwen. Als je alleen maar traint en niet rust, loop je de kans dat je je spieren onbedoeld afbreekt.

Gekleed voor de gelegenheid

Voor het sporten heb je natuurlijk passende sportkleding nodig. Haal dit snel in huis, dan zal je zien dat dit je ook motiveert om te gaan sporten. Zo’n aankoop voelt als een soort stok achter de deur en je ziet er meteen professioneel uit. Dat beweegt toch lekkerder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *