Ga je een nieuw hoortoestel aanschaffen? Dan moet je hier op letten! 

Veel mensen komen naarmate ze ouder worden helaas tot de conclusie dat hun hoorvermogen is afgenomen. Dit is een volledig natuurlijk verschijnsel, want het gehoororgaan zal met de jaren simpelweg verslijten. Dit is een langzaam proces wat vaak wel kan worden vertraagd, maar niet kan worden gestopt. Hoor jij steeds minder goed en kies je ervoor om je goede gehoor weer te herstellen door middel van een hoortoestel? Dan is dit een besluit wat positief gaat bijdragen aan je kwaliteit van leven. Het zoeken en vinden van het juiste hoortoestel kan echter een lastig proces zijn. Zeker als je voor het eerst een hoortoestel gaat aanschaffen; dan weet je nog niet goed waar je op moet letten. Daarom zijn in dit artikel de beste tips bij het kopen van een hoortoestel verzameld. 

 

  1. Ga voor de goede audicien

Bij het kiezen van een hoortoestel is er één aandachtspunt van groot belang: het kiezen van de juiste audicien. Hierbij zijn de belangrijkste aandachtspunten dat de audicien op een competente manier neutraal advies uitbrengt en dat de audicien hoortoestellen van verschillende fabrikanten aanbiedt. Zo kun je de verschillende modellen objectief met elkaar vergelijken, voordat je tot aankoop overgaat. Het is namelijk enorm belangrijk dat een hoortoestel volledig bij jou als individu en jouw levensstijl, situatie en hobby’s past. 

 

  1. Je kunt mogelijk een vergoeding voor je hoortoestel krijgen

De afgelopen jaren zijn de vergoedingen die zorgverzekeraars voor hoortoestellen geven omhoog gegaan. Kom jij in aanmerking voor een vergoeding van jouw verzekeraar? Dan krijg je meestal 75% van je hoortoestel vergoed. Heb je een aanvullende verzekering die hoortoestellen dekt? Dan kan het zelfs zijn dat je 100% van het toestel vergoed krijgt! 

 

  1. Haastige spoed is zelden goed

Het uitkiezen van een goed hoortoestel wat volledig bij jou past, is een proces wat tijd kost. Neem hier ook echt goed de tijd voor, want je krijgt maar één keer per vijf jaar het hoortoestel vergoed door je zorgverzekeraar. Je moet het toestel vaak dus vijf jaar lang dagelijks dragen. Neem dus een zeer weloverwogen besluit en test het hoortoestel goed. 

 

  1. Test meerdere hoortoestellen

Gedurende het proces van het uitkiezen van een hoortoestel kom je diverse toestellen tegen die mogelijk het juiste toestel voor jou zouden kunnen zijn. Zorg ervoor dat je diverse toestellen uitprobeert en ze ook test bij het uitvoeren van diverse dagelijkse activiteiten en hobby's. Zo weet je zeker dat het hoortoestel in jouw dagelijks leven goed bij je past. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *