Tips bij het kopen van een motor

Een motor kopen is voor veel mensen een hoogtepunt. Of je nu elke dag rijdt omdat het je voornaamste vervoermiddel is, of alleen in het weekend met je vrienden, je moet voor je eerste aankoop weten wat voor soort motor je moet kopen. Niet iedereen kan namelijk dezelfde motor aanschaffen. Dit hangt af van o.a. je budget, je lengte, je rijstijl en je rijbewijs. Ook zul je moeten kijken naar motor verzekeringen om de juiste voor jou te vinden. In dit blog gaan we het daarom hebben over het kopen van een motor en wat daar zoal bij komt kijken.

Je hebt eindelijk je motorrijbewijs gehaald, proficiat! Nu hoef je eindelijk niet meer met een lichtelijk jaloers gevoel naar al die motorrijders te kijken die jou in de file op de snelweg moeiteloos tussen alle auto's door voorbij rijden. Jij bent straks namelijk een van hen. Zodra je je eigen motor hebt aangeschaft, kun jij ook triomfantelijk en lachend de files passeren, terwijl je partner zich achterop aan je middel vastklampt en jullie samen genieten van de vrijheid. Maar voordat je zover bent, moet je natuurlijk een motor uitkiezen die aan jouw behoeftes voldoet.

Welke motor kies je?

Het kiezen van de juiste motor van jou hangt onder andere af van waar je de motor voor wilt gaan gebruiken. Ga je met deze motor elke dag naar het werk, gebruik je hem in het weekend om te toeren, voor motorvakanties, of ben je op zoek naar een echt racemonster voor op het circuit? Maar naast deze vragen die je jezelf moet stellen, hangt het ook af van het type rijbewijs dat je hebt. Heb je een rijbewijs A, dan mag je op alle motoren rijden. Heb je een rijbewijs A2, dan is dat niet het geval en kun je alleen op kleinere motoren rijden. Let hier dus goed op, zodat je zeker weet dat je een motor koopt waar je wettelijk ook echt op mag rijden.

Motorverzekeringen bekijken en vergelijken

Als je een motor hebt gekocht, dan is het belangrijk om deze goed te laten verzekeren. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, en op een motor ben je nu eenmaal kwetsbaarder dan in een auto. Er zijn verschillende soorten verzekeringen waaruit je kunt kiezen, de een met een lager maandbedrag dan de ander. Echter is het niet altijd de beste keuze om voor de goedkoopste verzekering te gaan. Je kunt je motor op maat laten verzekeren, zodat je zeker weet dat je gedekt bent voor alle mogelijke risico's. Wil je je motorverzekering berekenen? Dat kan gemakkelijk online, kijk bijvoorbeeld bij Combi Motors Verzekeringen om alle verzekeringen te vergelijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *