Vaccinaties, waarom zijn ze zo belangrijk?

Sinds de komst van het coronavirus, gaat het al een lange tijd veel over vaccins. Het is volgens sommigen de oplossing voor de coronacrisis, maar anderen zijn hier erg sceptisch over. In principe zijn de argumenten die vele mensen die tegen het gebruik van het vaccin zijn best te begrijpen, maar kom je er door veel onderzoek te doen uiteindelijk achter dat er niets mis lijkt te zijn met het vaccin. Toch is dit lang niet het enige vaccin wat we kennen en kan het leuk zijn om eens te kijken naar andere vaccins. Er zijn namelijk veel ziektes die voor een groot deel van de bevolking een stuk ernstiger uit kunnen pakken wanneer zij niet gevaccineerd zouden zijn.

Hoe werkt een vaccin?

De voornaamste reden dat er erg veel mensen zijn die geen voorstander zijn van het vaccineren van mensen tegen corona, is het feit dat zij geen vertrouwen hebben in het vaccin. Echter, er is ook een grote groep mensen die wel gelooft dat het vaccin werkt, maar niet dat het voor hen nut heeft. Dit zijn vooral jonge mensen die toch niet ernstig ziek zouden worden wanneer zij besmet zouden raken. Deze mensen vinden dat enkel de mensen die anders in het ziekenhuis zouden belanden een vaccin nodig hebben. Dat komt doordat een vaccin over het algemeen enkel degene die het vaccin heeft gekregen beschermd. 

Natuurlijk heeft deze persoon nu antistoffen waardoor het, in het geval van een infectieziekte, iets minder makkelijk is om anderen te besmetten, maar dit kan nog steeds. In principe zorgt het vaccin er enkel voor dat je lichaam een afweerreactie start tegen de ziekte die bestreden moet worden. Dit heeft als gevolg dat je niet ziek wordt, maar dat je lichaam wel antistoffen aanmaakt tegen de ziekte. Hierdoor weet je lichaam als het ware wat het moet doen wanneer je echt ziek wordt. Dat is heel kort uitgelegd de werking van vaccinaties

Vaccineren om op vakantie te kunnen

Er zijn veel landen die bepaalde vaccinaties verplichten voor mensen die naar deze landen toe willen reizen. Het is voor deze landen noodzaak om dit te verplichten om te voorkomen dat bepaalde ziektes weer een kans krijgen om mensen te besmetten. Je moet je daarom verplicht laten vaccineren om toegang te krijgen tot bepaalde landen. Er zijn meer landen dan je denkt die om bepaalde vaccinaties vragen wanneer je hier naartoe wilt afreizen. Zo zijn er bijvoorbeeld erg veel landen waar je niet binnenkomt zonder inenting inenting hepatitis b. Het is daarom verstandig om je zo snel mogelijk in te laten enten als je binnenkort op vakantie wilt gaan. Zo weet je zeker dat je geen problemen zult krijgen op het vliegveld wanneer je aankomt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *