Verbouwd in 2022

We bouwen heel wat op en af. In de samenleving maar ook in ons leven zelf blijven de projecten komen en gaan. Nu de laatste maand van 2021 bijna aanbreekt, wil je misschien nog wat last minute veranderingen toevoegen aan een persoonlijk bouwwerk: je eigen huis. In deze blog vertel ik je waar je aan kan denken als het gaat om een verandering of zelfs een kleine verbouwing. Lees je mee?

Grote en kleine projecten

De veranderingen in huis zijn in te delen in twee projecten, grote en kleine. De kleine projecten zijn makkelijk te verwezenlijken. Vaak gaat dit om een kussentje hier en daar en wellicht een nieuw likje verf op de muren. Bij grote projecten heb je meer dan een middagje tijd en een briefje van 20 nodig. Zeker als het gaat om kamers als de keuken en badkamer, dan kan je niet zomaar beginnen met slopen en bouwen.

Een plan en professionaliteit

Je hebt namelijk een plan nodig. In dat plan staat je visie, hoe moet het er uiteindelijk uit komen te zien? Als je dat duidelijk hebt, kan je kijken naar welke spullen je nodig hebt en welke stappen je precies moet ondernemen. Daarnaast hoef je niet alles zelf te doen. Je kan ook kijken naar een bedrijf dat gespecialiseerd is voor de klus die jij voor ogen hebt. Neem dit ook mee in je begroting

Alle middelen voor handen

En dan is het tijd om alles in huis te halen. Heb je gereedschap nodig? Hup, naar de bouwwinkel? Ga je veel slopen? Ga dan een afvalcontainer huren. Met een vuilcontainer zorg je ervoor dat puin niet in de weg ligt. Ideaal. Wellicht heb je nog geen container bij je nieuwe huis staan, dan is de verbouwingstijd dé tijd om dat te regelen. Je kan gewoon een afvalcontainer huren.

Als je dan eindelijk alles in huis hebt, dan kan je beginnen. Er is niets zo vervelend als onvoorbereid aan de slag gaan. De voorbereiding is immers het halve werk.

Af in 2022

Plan strak en werk hard, dan kan jij straks in 2022 genieten van jouw verbouwde huis. De kans is groot dat de verbouwing nog niet af is als het nieuwe jaar begonnen is, maar er is geen betere tijd om te starten dan het ‘nu’.  En is je project klein? Dan kan je daar al meteen van genieten en heb je misschien met de kerst al een nieuwe ‘touch’ toegevoegd aan je huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *